Alles wat je moet weten over glas-glas zonnepanelen

Duurzaamheid en zelfvoorzienend worden wordt al populairder en dat is volkomen logisch. Met het zelf opwekken van stroom ben jij zowel duurzaam bezig als voordeliger. Middels een investering vooraf kan jij op den duur het geld gemakkelijk terugverdienen. Maar welke zonnepanelen moet jij nemen? Er zijn vele verschillende varianten. In dit blogbericht behandelen wij de glas-glas zonnepanelen. Wat is het voordeel van deze zonnepanelen?

Een hogere opbrengst

Met glas-glas zonnepanelen is er een hogere opbrengst van de gewonnen kilowatts. Dit komt omdat de panelen van volledig glas zijn en dat de zonnestralen hierdoor beter door de panelen heen kunnen gaan. Dit heeft als effect dat de panelen beter de zonnestralen opvangen en hierdoor meer kunnen omzetten naar kilowatts.

Glas-glas zonnepanelen worden daarom al gewilder. Wellicht is het nadeel dat deze panelen meer onderhoud vereisen doordat alles van glas is. Het schoonhouden van zowel de onder- als de bovenkant is daarom nog nooit zo belangrijk geweest.

Prijstechnisch interessant?

Is deze upgrade naar glas-glas zonnepanelen ook prijstechnisch interessant? Voor glas-glas zonnepanelen betaal je over het algemeen 20% meer dan voor de reguliere zonnepanelen. Of je deze 20% ook terugverdient is afhankelijk van vele factoren. Eén van deze factoren is de stand van de panelen, maar ook hoeveel zonuren er zijn per jaar. Alles bij elkaar is zeer essentieel voor een goede opbrengst.

Conclusie

Glas-glas zonnepanelen hebben over het algemeen een hogere opbrengst dan de reguliere zonnepanelen. Dit komt omdat deze panelen volledig bestaan uit glas. Hierdoor kan de zon beter door de panelen heen waardoor de panelen meer zon opvangen. Deze zonnestralen worden vervolgens omgezet naar kilowatts. Of het prijstechnisch interessant is, is afhankelijk van verschillende factoren. Eén van deze factoren is de stand van de zonnepanelen. Wanneer de panelen op de meest optimale locatie op het dak worden geïnstalleerd zal de opbrengst hoger zijn.

Hierbij kan gedacht worden aan het verschil tussen een schaduwplek op het oosten en een zonnige plek op het zuiden of het westen. Voor het installeren van de glas-glas zonnepanelen wordt het wel aangeraden om een installateur te nemen. Deze weten precies wat de beste plek op het dak is en hoeveel panelen je nodig hebt.