Coronatest laten doen in Zwolle? Zo werkt het en hier kun je terecht

Waar eerst vrijwel niemand de coronatest wilde laten doen, zijn er vandaag de dag steeds meer mensen die toch willen weten of zij het virus bij zich dragen. Bij de eerste de beste gezondheidsklachten kan er daarom al een afspraak gemaakt worden. Alleen weten nog lang niet alle mensen waar je in Zwolle en omgeving een coronatest kunt laten doen. Ook is er nog onduidelijkheid over hoe het allemaal in zijn werk gaat. Want hoe werkt het en waar kun je terecht? Je leest het allemaal hieronder.

De afspraak voor de coronatest in Zwolle

Wil je een coronatest laten doen in Zwolle? Dan hoef je niet heel veel moeite te doen. De website van de GGD geeft veel informatie en je kunt gelijk doorklikken naar het scherm waar je een afspraak gaat maken. Hier moet je een aantal vragen beantwoorden over de klachten die je ervaart. Zonder klachten van het coronavirus wordt geadviseerd om thuis te blijven tot je je beter voelt. Met klachten die hierop duiden kun je er juist weer wel direct een afspraak maken. Door in te loggen met jouw DigiD staan de gegevens direct in het bestand. Alleen zijn er veel snellere opties te vinden.

Naar een testlocatie in de omgeving

De coronatest laten doen in Zwolle kan altijd bij meerdere testlocaties. Het is afhankelijk van de drukte waar je terecht kunt, maar dit zal vrijwel altijd bij de dichtstbijzijnde locatie zijn. Mocht het echt heel druk zijn, dan moet je wellicht iets langer rijden. De coronatest in Zwolle kan echter veel sneller door een antigeentest uit te voeren. Hiermee heb je namelijk direct een resultaat, waardoor je wellicht minder lang in thuisisolatie hoeft te zitten. Het is daarom aan jou met welke manier je het liefste getest gaat worden.

De uitslag en de verdere stappen

De medewerker bij de testlocatie zal dan de test uitvoeren door een wattenstaafje in zowel jouw neus als jouw keel te doen voor een monster. Zodra de uitslag binnen is, krijg je dit te horen van de medewerker. De coronatest in Zwolle zorgt over het algemeen voor een snelle uitslag. Zo heb je vaak binnen 48 uur al een uitslag online of telefonisch via de GGD en bij een antigeentest nog dezelfde dag. Van hieruit kan gekeken worden wat je nog moet doen. Bij een negatieve test zou je bijvoorbeeld weer naar buiten kunnen, terwijl je bij een positieve test in quarantaine moet. Lees meer over de testen en de eventuele maatregelen op de website.