Hosting vergelijken, waar moet je op letten?

Het kiezen van een geschikte hosting provider voor je website, webshop of applicatie blijft lastig. Er is een groot aanbod van verschillende hosting providers en elke provider heeft zijn specialiteiten. Daarom is het nooit verkeerd om eens wat hosting providers met elkaar te vergelijken.

Zoals al eerder gezegd heeft elke hosting provider zijn specialiteiten en kwaliteiten. Er zijn verschillende websites waar je deze met elkaar kunt vergelijken. Op Hostingvergelijker.nl kun je bijvoorbeeld een groot aanbod hosting providers en de pakketten die zij aanbieden met elkaar vergelijken. Daarnaast kun je ook meteen zien wat andere voor ervaring hebben met een hosting provider.

Service, opslag, dataverkeer en beoordelingen

Bovenstaande zijn de belangrijkste punten om op te letten als je start met hosting vergelijken. Je kunt er natuurlijk veel dieper op in gaan maar dit is de basis als je start met vergelijken.

Service van een hosting provider

Elke hosting provider biedt service op zijn eigen manier. Het is aan jou om uit te zoeken wat je belangrijk vindt. Wil je graag kunnen bellen met een hosting provider? Dan is het goed om te kijken of ze een telefonische helpdesk hebben. Als je tegen problemen aanloopt die je snel opgelost wilt hebben dan is een telefonische helpdesk wel een vereiste.

Opslag van bestanden, afbeeldingen en video’s

Elke hosting provider biedt in een hosting pakket opslag aan. Dit is bij elk pakket en provider anders en het is aan jou om te bepalen wat je denkt nodig te hebben. Heb je een enorme grote site met veel lokale afbeeldingen en video’s dan is het raadzaam om een hosting pakket te kiezen met veel opslag.

Dataverkeer

Naast opslag is er ook dataverkeer dat aangeboden wordt. Elke keer als een bezoeker op je website komt dan worden er bestanden en afbeeldingen overgedragen aan deze bezoekers om de website te kunnen laten zien. Dit noemt men dataverkeer. De hoeveelheid dataverkeer dat je verbruikt is afhankelijk van de grootte van de website maar ook aan het aantal bezoekers dat je hebt per maand.

Beoordelingen van andere klanten

Op veel websites worden beoordelingen achtergelaten door bestaande klanten van een hosting provider. Het is nooit verkeerd om deze eens goed te lezen om te zien wat anderen ervaren.

Natuurlijk kun je nooit blind af gaan op de ervaringen van andere maar als er voornamelijk negatieve ervaringen staan dan is het niet verstandig om met deze partij in zee te gaan.

Conclusie

Bovenstaande punten moet je in acht nemen als je hosting gaat vergelijken. Mocht je er toch niet aan uit komen dan kun je altijd contact op zoeken met de mensen van Hostingvergelijker.nl. Zij helpen je graag verder met het maken van een geschikte keuze.