Hottub kopen

Het is erg populair. Een verwarmd bubbelbad in de achtertuin, meer heeft een mens niet nodig. In elk seizoen, zomer, winter, lente en herfst, is een hottub een fijne bijkomstigheid. Het bad wordt verwarmd door hout, waardoor het altijd op temperatuur is en nooit koud zal zijn om in te zitten. Zo kan het hele jaar door gebruik gemaakt worden van het bad.

Een hottub kopen is een goede beslissing. Het is een echte toevoeging aan een tuin! De hottub wordt het vaakst in de tuin geplaatst, maar kan bijvoorbeeld ook in de serre of onder een afdak. Wanneer je een hottub kopen gaat, zijn er een aantal waaruit gekozen kan worden.

Werking van de hottub

In de hottub kan iemand heerlijk ontspannen en tot rust komen. Een hottub kopen is een hele goede beslissing. Het wordt ook wel een bubbelbad genoemd, omdat er omhoogkomende luchtbellen in het bad gepompt kunnen worden. Dit is een zeer relaxte functie van het bad.

De bellen zitten onderin het bad, door middel van lucht die gepompt wordt komen ze omhoog. Waterstralen kunnen ook ingezet worden als een ontspannende functie. Een hottub is geïsoleerd, wat betekent dat het water erin warm zal blijven. Dit is vaak rond de 37/38 graden. De temperatuur kan ingesteld worden via een bedieningspaneel, net als de bubbels en de waterstromen.

Ontwerpen hot tubs

Er zijn een aantal soorten en verschillende ontwerpen hottubs. De hottubs die het meest gekocht worden zijn toch de houten hottubs en de aluminium hottubs. De aluminium versie is erg duurzaam, geïsoleerd, roest niet, is licht van gewicht, makkelijk schoon te maken, onverwoestbaar en heeft geen energiekosten.

Hierdoor zijn ze steeds populairder. De houten hottub is geïsoleerd en wordt vaak warm door een houtgestookte kachel. Er zijn vele soorten hout, maar hout heeft geen lange levensduur. Ook heeft hout meer zorg nodig dan een aluminium hottub.

Vandaar dat de aluminium hottub kopen steeds populairder wordt. Houten hottubs hebben wel een zeer mooie uitstraling, erg strak en klassiek. Ze worden gemaakt in een aantal vormen, zoals rond en vierkant. Ze zijn te koop in verschillende formaten. Hoe groter de hottub, hoe meer personen er in passen.

Onderhoud en kosten

Een hottub kopen is niet een beslissing die je zomaar maakt. Het onderhoudt aan een hottub kost wat tijd en geld, maar het resultaat is fijn. Dingen als zand, haar en blaadjes horen niet thuis in de hottub. Deze worden er uitgefilterd door middel van een zand- en actiefkoolfilter. Daarnaast wordt er chloor in het water gebruikt, dit houdt het water bacterievrij. Om organismen te doden in het bad zit er vaak een ultraviolet licht. De zuurgraad en het chloorgehalte moeten eens in de zoveel tijd getest worden, dit kan door testbuisjes.

De aanschaf van een hottub is niet goedkoop, de prijs zit al gauw rond een aantal duizend euro. Het onderhoud kost natuurlijk ook redelijk wat geld. Een hottub kopen is dus een grote investering, maar het is het geld zeker waard. Twijfelen is niet nodig.