Ontslagen, wat nu?

Niet alles in het bedrijfsleven is rooskleurig. Sommige momenten of handelingen zie je liever niet gebeuren. Eén daarvan is je baan verliezen door ontslag. Dit kan vele oorzaken ten grondslag hebben. Het bedrijf kan wellicht failliet gaan of misschien waren zij ontevreden over jouw werkzaamheden. Niet getreurd! Met een outplacement traject ben jij misschien snel weer aan het werk. Wat houdt dit traject in en wat kan jij ervan verwachten?

80% heeft binnen een halfjaar een nieuwe baan

Door hulp in te roepen middels een outplacement traject word jij aan alle kanten geholpen met het vinden van een nieuwer baan. Deze hulp vindt plaatst op verschillende vlakken. Zo vinden er gesprekken plaats over jouw drijfveren, achtergrond en wat je het liefste wil. Vervolgens wordt er gekeken naar je Curriculum Vitae en sollicitatiebrief. Wanneer hieraan gewerkt moet worden is dit het uitgelezen moment om te doen. Na feedback en eventuele aanpassingen is jouw Curriculum Vitae en sollicitatiebrief klaar om mee te solliciteren. Outplacement is niet altijd leuk, maar via het juiste traject ben jij zo weer aan het werk.

Investeer in jezelf

Het is afhankelijk wat ten grondslag ligt aan jouw ontslag wat er aangepast moet worden om weer versneld aan het werk te kunnen. In het outplacement traject word jij volledig begeleid om het maximale uit jezelf te halen. Er wordt ook verwacht dat jij in jezelf investeert om dit outplacement traject zo voorspoedig te laten verlopen. Het investeren kan ook gebeuren door jezelf te verbreden of verdiepen in de materie van jouw werkgebied. Hiermee vergroot je de kansen op de arbeidsmarkt.

Outplacement traject

Wanneer je ontslagen bent of dreigt te worden, is een outplacement traject verstandig om te volgen. Middels dit traject ben je binnen no-time weer aan de gang. Er zijn vele experts die jou kunnen helpen.

Conclusie

Om versneld aan het werk te kunnen moet je investeren in jezelf. Dit kan middels verbreden of verdiepen in de materie van je werkgebied of door een expert te worden op het gebied van solliciteren en alles hieraan te doen.